Siirry pääsisältöön

Uusi akatemiarahoitus infrastruktuurihankkeille – GEREC mukana yhdessä konsortiossa

Suomen Akatemian Tutkimusinfrastruktuurikomitea on myöntänyt yli 22 miljoonaa euroa rahoitusta 11 infrastruktuurihankkeelle. Tampereen yliopiston GEREC on mukana yhdessä näistä konsortioista.

Väestön ikääntymisen vaikutusten ymmärtämiseksi pitkittäisaineistot ja sen analysointiin soveltuvat menetelmät ovat avainasemassa. Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe -hanke (SHARE-FI) edistää väestön ikääntymisen haasteisiin vastaamista tukemalla tutkimusympäristöä, joka keskittyy pitkittäisaineiston keruuseen Suomen 50+ väestöstä. Hanke kehittää myös aineiston analysointiin soveltuvia menetelmiä. Suomen Akatemia tukee SHARE-hanketta Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

Tampereen yliopiston gerontologian professori Anu Siren osallistuu ikääntymisen tutkimusinfrastruktuuriin osahankkeellaan. Mukana ovat myös Väestöliitto, Turun yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto. Konsortiota johtaa Itä-Suomen yliopisto.

Linkki Suomen Akatemian tiedotteeseen:

https://www.aka.fi/suomen-akatemian-toiminta/ajankohtaista/tiedotteet-ja-uutiset/2024/suomen-akatemialta-huomattava-rahoitus-tutkimusinfrastruktuureille/

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae