Siirry pääsisältöön
Professori Marja Jylhä Sai Tietokirjailijapalkinnon

Professori Marja Jylhä sai tietokirjailijapalkinnon

Gerontologian professori Marja Jylhälle myönnettiin lauantaina yksi vuoden 2022 Tietokirjailijapalkinnoista. Marja Jylhä on maamme merkittävimpiä vanhuustutkijoita, ja hän on kirjoittanut kattavasti sekä tutkimuskirjallisuutta että yleistajuista tietokirjallisuutta vanhuudesta.

Marja Jylhä on on Tampereen yliopiston gerontologian professori ja toiminut myös Tampereen yliopiston tutkimusvararehtorina. Lisäksi Jylhä oli pitkään Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen yhteisen Gerontologian tutkimuskeskuksen (GEREC) johtaja ja varajohtaja. Hän on parhaillaan Suomen Akatemian rahoittaman Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikön (CoEAgeCAare) Tampereen ryhmän johtaja.

Suomalaisen gerontologian tutkimuksen uranuurtajana ja primus motorina vuosikymmenet toiminut Jylhä jatkaa tällä hetkellä tutkimustyötään osapäiväisenä professorina.

Lääketieteen tohtoriksi vuonna 1986 väitelleen Jylhän väitöskirjan aihe oli oman terveyden kokeminen eläkeiässä.

Juuri oman kokemuksen merkitys terveydessä onkin ollut Jylhän tutkimusuran kantavia teemoja. Hänen tunnetuimpia tutkimuksiaan ovat vuodesta 1995 säännöllisesti toistettu Tervaskannot 90+ -tutkimus, jossa tutkitaan yli 90-vuotiaiden terveyttä ja elämää.

Uusimmassa tietokirjassaan Vanhustutkijan koronavuosi – myöhäiskeski-ikä ja pitkäikäisyyden vallankumous (Vastapaino, 2021) Jylhä penää suomalaiseen keskusteluun uudenlaista ikäajattelua.

https://vastapaino.fi/sivu/tuote/vanhuustutkijan-koronavuosi/3858860

Marja Jylhä on akateemisen uransa ohella tunnettu ja arvostettu yhteiskunnallinen keskustelija. Hänen näkemyksensä vanhustenhuollosta ovat perusteltuja ja rakentavia. Jylhä uskaltaa olla eri mieltä, ja hän onkin tuonut rohkeita ja oivaltavia näkemyksiään esiin vuosikymmenten ajan lukuisilla eri foorumeilla.

Suomen tietokirjailijat ry:n myöntämät palkinnot jaettiin Helsingin Kirjamessuilla lauantaina. Nyt 22. kertaa jaetut palkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa, ja ne myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta.

 

Lämpimät onnittelut palkinnosta, Marja!

Tampereen yliopiston tiedote: https://www.tuni.fi/fi/ajankohtaista/professori-marja-jylha-sai-tietokirjailijapalkinnon

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae