Siirry pääsisältöön

Pohjoismainen gerontologiapalkinto professori Taina Rantaselle

Jyväskylän yliopiston gerontologian ja kansanterveyden professori Taina Rantaselle on myönnetty pohjoismainen gerontologiapalkinto (Sohlberg-palkinto) tunnustuksena ansiokkaasta gerontologian alan tutkimustyöstä.

Rantanen tutkii aktiivisena vanhenemista. Palkintoperusteissa häntä kuvaillaan yhdeksi alan johtavaksi tutkijaksi Pohjoismaissa ja kansainvälisesti.

Euroopan tutkimusneuvosto myönsi vuonna 2016 professori Taina Rantaselle arvostetun, yli kahden miljoonan euron suuruisen ERC Advanced Grant -rahoituksen. Projektissa kehitettiin uusi mittari vanhenemisen arviointiin. Tutkijat haluavat toimintakyvyn lisäksi selvittää vanhusten tavoitteita, toimintaa ja tyytyväisyyttä.

Professori Rantanen on verkottunut laajasti kansainvälisesti. Hän on aiemmin työskennellyt Yhdysvalloissa (National Institute on Aging) ja WHO:ssa. Rantanen on aktiivinen toimija alallaan, hän toimii mm. useissa asiantuntijatehtävissä ja tieteellisten aikakauslehtien toimituskunnassa. Hänet on palkittu aiemmin ansioistaan tutkimuksen, tutkimusviestinnän ja kansainvälisen yhteistyön edistäjänä.

Rantanen on yksi Jyväskylän ja Tampereen yliopistojen yhteisen Gerontologian tutkimuskeskuksen perustajista ja hän on toiminut sen johtajana ja varajohtajana. Hänen tutkimusryhmänsä on vahvasti monitieteinen. Rantasen tutkimuksella on ollut laaja vaikutus gerontologisen tutkimuksen usealle alueelle. Hän on julkaissut 280 kansainvälistä artikkelia arvostetuissa julkaisusarjoissa.

Nordisk Gerontologisk Föreningen jakaa Sohlberg-palkinnon joka toinen vuosi. 10 000 euron suuruisen palkinnon rahoittaa Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö.

Lisätietoja:
Professori Taina Rantanen, puh. 040 805 3590, taina.rantanen@jyu.fi

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae