Siirry pääsisältöön

NordForsk-rahoitusta ikääntyvän yhteiskunnan tutkijoille

Laaja pohjoismainen tutkimushanke alkaa selvittää vanhuusiän terveyden ja toimintakyvyn edellytyksiä ja muutoksia. Samalla tutkitaan myös, kuinka pohjoismaisen hyvinvointimallin muutokset vaikuttavat vanhuusiän hoivan ja terveydenhuollon tasa-arvoon.

Tampereen yliopistosta tutkimuksessa ovat mukana sosiaalipolitiikan professori Anneli Anttonen (YKY), gerontologian professori Marja Jylhä (HES, GEREC) ja terveydenhuoltotutkimuksen professori Ilmo Keskimäki (HES ja THL).

Jylhä osallistuu tutkimusosioon, jossa selvitetään hyvin vanhojen ihmisten terveyden ja toimintakyvyn kehityskulkuja. Anttonen on mukana tutkimassa hyvinvointivaltion muutoksia ja niiden seurauksia tasa-arvoon vanhuusiässä, ja Keskimäki ryhmässä, jonka työ kohdistuu tulevaisuuden terveydenhuollon tarpeisiin ja muutoksiin tasa-arvon näkökulmasta.

Social inequalities in ageing: Health, care and institutional reforms in the Nordic welfare model on saanut viisivuotisen rahoituksen NordForskilta. Hanketta johtaa professori Johan Fritzell Karolinska Institutetista.

Hanke oli yksi viidestä rahoitetusta hankkeesta tutkimushaussa, joka kohdistui hyvinvoinnin ja terveyden eriarvoisuuteen. Kaikkiaan hakemuksia oli 84.

Tutkimuksesta Karoliinisen instituutin sivuilla

NordForskin uutinen Nordic Programme on Health and Welfare -rahoituksesta

Lisätietoja:
Professori Anneli Anttonen, 050 318 6063
Professori Marja Jylhä, 040 588 9100
Professori Ilmo Keskimäki

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae