Siirry pääsisältöön

Tutkimusuutinen: Työsuojelurahasto on myöntänyt 90 000 euroa yli 50-vuotiaiden työntekijöiden tutkimiseen

Työsuojelurahasto on myöntänyt hankkeelle ’KOHTI KAKSITAHTISUOMEA? Työurien pidennys, eläköitymisen polut ja eriarvoistuva vanhuus’ 90 000 euroa.

Vuoden 2016 aikana tehdään postikysely kaikille Postin yli 50-vuotiaille työntekijöille ja samoille henkilöille uusi postikysely vuonna 2018 riippumatta siitä ovatko he yhä Postin palveluksessa, työttöminä tai eläkkeellä.Koko maan kattava, kaikille henkilöstöryhmille lähetettävä kysely antaa hyvän yleiskuvan ikääntyvistä työntekijöistä, heidän työssä jaksamisestaan ja tulevaisuuteen liittyvistä käsityksistään. Samalle ryhmälle kahden vuoden kuluttua tehtävä uusintakysely tuottaa

ainutlaatuista aineistoa ja mahdollistamalla työssä jatkaneiden, työttömäksi jääneiden ja eläkkeelle hakeutuneiden vertailun.

Kohti KaksitahtiSuomea –hankkeessa on Koneen säätiön rahoituksella aloitettu vuonna 2015 laadullinen seurantatutkimus, jossa YT-neuvottelujen seurauksena eläkkeelle tai työttömiksi jääneitä henkilöitä seurataan kaksi vuotta.

 Kyselytutkimuksen ja laadullisen pitkittäistutkimuksen toteuttaminen samassa tutkimushankkeessa samalla kohdejoukolla on poikkeuksellisen monipuolinen ja kattava tutkimusasetelma, joka tuottaa sekä yleistettävää tietoa että syvällistä ymmärrystä tutkimuskohteesta.

Lisätietoja

professori Clas-Håkan Nygård, p. 050 586 5959, clas-hakan.nygard@uta.fi
dosentti Kirsi Lumme-Sandt, p. 040-1901606, kirsi.lumme-sandt@uta.fi

http://www.uta.fi/yky/2ts/index.html

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae