Siirry pääsisältöön

Tervetuloa Gerontologian tutkimuskeskuksen sivuille

GEREC tuottaa tietoa ikääntyvien ihmisten terveyden ja toimintakyvyn edistämiseksi. Tarkoituksena on aktiivisen, täysipainoisen elämän mahdollistaminen kaikissa ikävaiheissa.

Elinikä pitenee ja väestön vanheneminen muuttaa maailmaa monin tavoin. Tutkimus voi auttaa ihmisiä ja yhteiskuntia toteuttamaan paremmin pitenevän eliniän antamia mahdollisuuksia.

Gerontologian tutkimuskeskus on Jyväskylän yliopiston ja Tampereen yliopiston vanhenemisen ja ikääntyvän yhteiskunnan tutkimuksen yhteenliittymä. Sitä koordinoivat yhdessä Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunta (terveystieteet) ja Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellinen tiedekunta. Mukana on myös tutkijaryhmiä Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitokselta ja Tampereen yliopiston lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnasta.

Gerontologian tutkimuskeskuksen työtä tukee tieteellinen ohjausryhmä

GEREC on aktiivinen kansainvälisessä, kansallisessa ja alueellisessa vanhenemiseen liittyvässä toiminnassa ja osallistuu ikääntyvään yhteiskuntaa koskevaan keskusteluun. Tehtävänä on myös antaa päätöksentekijöille ja palveluiden tuottajille tutkimukseen perustuvia valmiuksia väestön ikääntymiseen haasteiden kohtaamiseen.

Tutkijaryhmissä toimii 15 professoria ja muuta senioritutkijaa, noin 20 tohtoritutkijaa ja lähes 30 tohtoriopiskelijaa, kts. henkilöstö.

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae