Siirry pääsisältöön

Tervaskannot 90+ (TK 90+)

Tervaskannot 90+ (TK 90+)

Tervaskannot 90+ -tutkimus – Tampereen vanhimpia tutkitaan taas

Tervaskannot 90+ on kaikkein vanhimpien tamperelaisten elämäntilanteeseen ja terveyteen kohdistuva laaja monivuotinen tutkimushanke. Tutkimusta tehdään, koska yli 90-vuotiaat ovat nopeimmin kasvava ikäryhmä Suomessa ja heidän tilanteestaan tarvitaan lisää tietoa. Tuloksista kerrotaan päätöksentekijöille valtakunnallisesti ja Tampereella. Niitä käytetään myös lääkärien sekä muiden terveys- ja sosiaalialan asiantuntijoiden koulutuksessa. Tavoitteena on parantaa vanhojen asemaa ja palveluita niin, että elämä olisi hyvää loppuun saakka.

Tutkimuksessa on vuosien varrella koottu monenlaista aineistoa. Keväällä 2018 toteutettiin uusin ja jo yhdeksäs postikysely. Jokainen vuonna 1928 tai sitä aiemmin syntynyt tamperelainen sai postissa kyselylomakkeen.

Tutkimusta tehdään yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa, ja tuloksista kerrotaan erilaisissa tiedotusvälineissä ja kaikille avoimissa tilaisuuksissa. Tuoreimman postikyselyn tuloksia esitellään ensimmäistä kertaa Tampereen Kulttuuritalo Laikussa järjestettävässä yleisötilaisuudessa perjantaina 9.11.2018 klo 12.

Tervetuloa paikan päälle kuuntelemaan ja keskustelemaan! Lisätietoja tilaisuudesta: Suvi Laakso, 050 437 7587.

Tervaskannot 90+-tutkimuksesta enemmän täällä

Jos haluat kysyä tutkimuksesta lisää, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen ”tervaskannot@uta.fi”.

Tutkimuksen johtaja on gerontologian professori, lääketieteen tohtori Marja Jylhä puh 040 588 9100.

Tutkijaryhmä

Väitöskirjat

Julkaisuja

Tervaskannot 90+ Tampereen vanhimpia tutkitaan taas -esite täällä

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae