Siirry pääsisältöön

Hoiva ja demokratia työpajat marraskuussa 9.11. ja 28.11.

Tampereen yliopiston Demokratiatutkimusverkosto järjestää marraskuussa kaksi avointa hoivaan ja demokratiaan liittyvää työpajaa. Työpajojen pyrkimyksenä on tuoda yhteen järjestöjen edustajia ja tutkijoita keskustelemaan ikääntymisen, hoivan ja demokratian polttavista kysymyksistä niin tutkimuksen kuin käytännön toiminnankin näkökulmasta. Työpajojen ohjelma muodostuu sidosryhmien ja tutkijoiden lyhyistä puheenvuoroista ja yhteisestä keskustelusta. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

 

9.11. klo 12.30–15.30, Tampereen yliopisto, Lyhty-rakennus

Työpajassa tarkastellaan hoivaa, huolenpitoa ja demokratiaa kaupunkitilassa. Työpajassa pohdimme, millaista on elää yhdessä urbaanissa ympäristössä, ja miten hoiva ja huolenpito ylläpitävät ihmisten välisiä suhteita. Keitä ja mitä pidetään hoivan ja huolenpidon arvoisina? Miten hoiva voi olla sekä demokraattinen oikeus että demokratian edellytys? Millainen rooli kolmannella sektorilla ja aktiivisilla kaupunkilaisilla on moninaisten hoivan ja huolenpidon käytäntöjen muodostumisessa? Mukana työpajassa Villi vyöhyke, Skeittitapuli sekä Tampereen kaupungin Puistoruokailu. Tutkijoiden puheenvuoroista vastaavat Mikko KyrönviitaRiina LundmanJohanna Hokka ja Antti Wallin.

 

28.11. klo 12.30–15.30, Pääkirjasto Metso

Työpajassa tarkastellaan hoivaa, huolenpitoa ja demokratiaa kaupunkitilassa ikääntymisen ja ikääntyvien kaupunkilaisten näkökulmasta. Työpajassa pohdimme, millaista on vanheta urbaanissa ympäristössä ja miten kaupunkitila ja eri toimijat voivat tukea ikääntyvien kaupunkilaisten hyvinvointia ja osallisuutta. Millaisia merkityksiä ylisukupolvisilla suhteilla on kaupunkitilassa? Nähdäänkö ikääntyvät kaupunkilaiset aktiivisina toimijoina vai hoivan ja huolenpidon kohteina? Millainen rooli tiloilla on ikääntymisen näkökulmasta? Lisäksi pohdimme kolmannen sektorin merkitystä moninaisten hoivan ja huolenpidon käytäntöjen muodostumisessa. Mukana työpajassa Muistiliitto, Tampereen vanhusneuvosto ja Tampere Missio sekä tutkijat Outi Jolanki, Liina Sointu, Lina Van Aerschot ja Virve Repo.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae