Siirry pääsisältöön

GERECin ohjelma Tampereen yliopiston Tutkijoiden yössä 27.9.2019

Tampereen GEREC on mukana Tampereen yliopiston Tutkijoiden yössä 27.9. Terveys- ja hyvinvointisarjan tiedeluennoilla puhutaan vanhenemisesta, kun lavalle astuvat GERECin väitöskirjatutkijat Federica Previtali ja Katri Keskinen sekä professori Marja Jylhä. Kuinka vanha on jo liian vanha? Entä voiko vanhakin olla terve?

Tervetuloa kuuntelemaan kaikille avoimia Studia Generalia –luentoja Tampereen yliopiston Keskustakampukselle pe 27.9. klo 12-15.

Katso koko Tampereen yliopiston ohjelma: www.tuni.fi/tutkijoidenyo

Studia Generalia: Terveys ja hyvinvointi

Paikka: Tampereen yliopisto, Keskustakampus, Päätalo, luentosali A1, 2.krs., Kalevankatu 4
Aika: 12.00-15.00

Studia Generalia -luennot ovat kaikille avoimia, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Kunkin luennon kesto on noin 40 minuuttia.

Diabetesepidemia uhkanamme
Erikoislääkäri Jorma Lahtela, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Keliakia – koko elimistön sairaus
Apulaisprofessori Katri Lindfors, Tampereen yliopisto

Ageismi: Kuinka vanha on jo liian vanha?
Väitöskirjatutkijat Federica Previtali ja Katri Keskinen, Tampereen yliopisto

Yhteiskunnalliset keskustelut ovat jo pitkään pyörineet väestön ikääntymisen ja väestörakenteen muutosten ympärillä. Mutta kuka on liian vanha, ja kuka taas liian nuori? Onko olemassa ”oikea ikä”? Tampereen yliopistossa tehtävä ageismitutkimus keskittyy ikään perustuviin ennakkoluulohin, stereotypioihin ja ikäsyrjintään, sekä niiden yleisyyteen, rakenteisiin ja seurauksiin etenkin työelämässä. Tämän luennon aikana pyrimme havainnollistamaan esimerkkien avulla iän merkityksen erilaisissa arkielämän tilanteissa muun muassa terveydenhuollon ja työelämän saroilla.

Voiko vanhakin olla terve?
Professori Marja Jylhä, Tampereen yliopisto

Luennossa kerrotaan tutkimustietoa siitä, onko pidempi elinikä tuonut mukanaan myös enemmän terveyttä. Samalla pohditaan, mitä terveys oikein tarkoittaa, kun ikävuosia on karttunut paljon ja mitä voi tehdä pysyäkseen mahdollisimman terveenä. Kohtuullinen terveys on tärkeää, mutta onko täydellinen terveys kuitenkaan hyvän elämän kannalta kaikkein tärkein asia?

 

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae