Siirry pääsisältöön

Vanheta on pakko, mutta pitääkö sitä pelätä? Keskustelutilaisuus ikääntymisestä yksilön ja yhteiskunnan näkökulmasta Tampereella 11.11.

Pitkäikäisyys on pitkään ollut yhteiskunnallinen tavoite ja arvostettu asia.  Viime aikoina tavoitteesta on alettu puhua taakkana, kun vanhojen ihmisten osuus väestöistä länsimaissa ja Suomessa on kasvanut eliniän pitenemisen vuoksi. Yli 90-vuotiaat ovat nopeimmin kasvava ikäryhmä Suomessa. Pitkäikäisyyden tavoite on monella tapaa saavutettu, mutta mitä seuraavaksi? Yksilön täytyy kohdata ikääntymisensä, mutta myös yhteiskunnan täytyy olla siihen valmis. Ikääntymiseen sopeutuva yhteiskunta ei tarkoita vain lisää rahaa vanhustenhoivaan, vaan muutoksia kaikkialle.

Ikääntymisen tutkijat Jari Pirhonen, Kirsi Lumme-Sandt ja Katariina Tuominen Gerontologian tutkimuskeskuksesta keskustelevat ikääntymisestä yksilön  ja yhteiskunnan näkökulmasta 11. marraskuuta kello 18 Tampereen yliopistolla Päätalon Toivo-kahvilassa Silvia Bovenschenin kirjan Vanheneminen pohjalta.

Haastattelijana toimii Alustan toimittaja Tiina Heikkilä. Keskustelun järjestävät yhteistyössä Alusta ja niin & näin.

 

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae