Siirry pääsisältöön

Tervaskannot 90+- tutkimuksen tiedonkeruu etenee

Tervaskannot 90+- tutkimuksen tiedonkeruu etenee

Tutkimuslomakkeet lähtivät kirjeessä yhteensä 2530 tamperelaiselle vuonna 1928 ja sitä aikaisemmin syntyneille henkilölle torstaina 22. maaliskuuta. Voit seurata tutkimuksen etenemistä tällä sivulla (uusimmasta vanhimpaan). Lisäämme päivityksiä tutkimuksen eri vaiheista.

Maanantaina 21.5.

Tutkimuksen tiedonkeruu on edennyt hyvin. selvä enemmistö kyselyn saajista on vastannut ja tutkimusta on esitelty monissa tiedotusvälineissä ja tilaisuuksissa. Sote- uudistuksesta käydyt keskustelut ovat tehneet todenmukaisen tiedon saamisen kaikkein vanhimpien ihmisten tilanteesta ja tarpeista entistä tärkeämmäksi.

 Viime viikolla lähetimme muistutuskirjeen niille tutkimusryhmään kuuluville joilta emme vielä ole saaneet vastausta. Jos kuulut tutkittaviin, muista vastata! Jos sinulla on yli 90-vuotias omainen tai asiakas, pyydämme, että muistuttaisit häntä tutkimuksesta, auttaisit vastaamisessa ja tarvittaessa vastaisit hänen puolestaan.

Tiistaihin 17.4. mennessä on saapunut 1391 vastausta.

Olemme saaneet tutkittavilta monenlaisia terveisiä, myös valokuvia. Tässä kuvassa on Helka Haavisto s.1923 ja poikansa Esko, omaishoitaja sekä omaishoitajan lomittaja, tekniikan ylioppilas Konsta Peltoniemi. Ulkoilu piristää!

Perjantaina 13.4. olemme saaneet jo 1250 vastausta, eli noin puolet kirjeen saajista on  vastannut. Odottelemme siis vielä toista puolikasta!

Tamperelainen –lehti kertoi tutkimuksestamme keskiviikkona 11.4.

Maanantaiaamupäivään 9.4. mennessä olemme saaneet jo yli 700 vastausta. Tämä on hieno alku. Suuret kiitokset kaikille tähänastiselle vastaajille!

Toivomme kovasti, että jokainen kirjeen saanut vastaa. Jokaisen vastaus on ainutlaatuinen ja oikean kuvan saamiseksi tämän ikäryhmän elämästä tarvitsemme vastauksen ihan jokaiselta.

Monet kyselyn saaneet ovat myös soittaneet meille. Puhelut ovat välittäneet meille paljon tietoa heidän elämäntilanteestaan ja mielipiteistään. Kiitos!

Omaisilta olemme saaneet kuulla joidenkin tutkittaviemme hiljattaisesta poismenosta. Olemme hyvin kiitollisia, että omaiset ovat jaksaneet ottaa meihin yhteyttä.

Tutkimuksemme onnistuminen on kokonaan riippuvainen tutkittaviemme, heidän omaistensa ja ikääntyneiden palveluiden työntekijöiden yhteistyöstä. Arvostamme sitä suuresti.

Odottelemme siis lisää vastauksia ja olemme iloisia jokaisesta!

YLEn Pirkanmaan Uutiset kutsui Marja Jylhä haastateltavaksi tutkimuksesta tiistaina 27.3. Aamulehti kertoi tutkimuksesta näkyvästi pääsiäislauantaina lauantaina 31.3.

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae