skip to Main Content

Marja Jylhä Jyväskylän yliopiston kunniatohtoriksi keväällä 2023

Jyväskylän yliopisto vihkii toukokuussa 2023 viisitoista uutta kunniatohtoria. Yliopiston tiedekunnat promovoivat kunniatohtoriksi henkilöitä, jotka ovat ansioituneet työelämässä, yhteiskunnallisissa tai tieteellisissä tehtävissä. Promootioon osallistuu myös suuri määrä promovoitavia maistereita ja tohtoreita. Professori Marja Jylhä promovoidaan Liikuntatieteellisen tiedekunnan kunniatohtoriksi.

Marja Jylhä on johtanut useita ikääntyvän väestön terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia koskevia pitkittäistutkimuksia ja on kansainvälisesti erityisen tunnettu koetun terveyden tutkija. Hän on aktiivinen tiedepoliittinen toimija ja yhteiskunnallinen keskustelija. Jylhä on tuonut mediassa esiin väestön vanhenemisen yhteiskunnallisia seurauksia ja kirjoittanut niistä useilla foorumeilla saaden työstään useita palkintoja.
– Tällaisen arvonimen saaminen on ihmeellinen ja käsittämätön kunnia, sanoo Marja Jylhä. Kiitos, Jyväskylän yliopisto! Mutta taaskaan ei pidä unohtaa, että kaikki se työ, josta tämä kunnianosoitus annetaan, on tehty vuosien varrella yhdessä hienojen työtovereiden, ensin itseäni vanhempien ja sitten nuorempien kanssa. Iloitaan tästä siis yhdessä!
Yliopiston tiedekunnat promovoivat kunniatohtoriksi henkilöitä, jotka ovat ansioituneet työelämässä, yhteiskunnallisissa tai tieteellisissä tehtävissä.
Lämpimät onnittelut Gerontologian tutkimuskeskukselta Marja!
Back To Top
×Close search
Search