skip to Main Content

Gerontologian professori Marja Jylhä sai Eeva Jalavisto -palkinnon

Societas Gerontologica Fennica ry:n vuoden 2018 Eeva Jalavisto -palkinnon saaja on professori Marja Jylhä.

Marja Jylhä on Tampereen yliopiston gerontologian professori ja vuoden loppuun 2017 saakka hän toimi Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen yhteisen Gerontologian tutkimuskeskuksen johtajana tai varajohtajana keskuksen toiminnan alusta saakka. Hänen tutkimustyönsä käsittelee laajasti vanhuusiän terveyttä ja toimintakykyä, vanhuusikää elämänvaiheena, ikäihmisten palvelujärjestelmää ja ikääntyvää yhteiskuntaa.

Professori Jylhän johtamat Tervaskannot 90+- ja  sekä Yleistyvä pitkäikäisyys ja sosiaali- ja terveyspalvelujen uudet haasteet -hankkeet tuottavat jatkuvasti uutta tietoa pitkäikäisten ihmisten terveydestä, toimintakyvystä ja palveluista. Tutkimustulokset muodostavat tärkeän tietolähteen vanhuusiän terveyden ja toimintakyvyn edistämistyössä ja palvelujärjestelmän suunnittelussa.

Professori Jylhällä on ollut kansallisesti ja kansainvälisesti runsaasti luottamustehtäviä. Hän toimi 23. Pohjoismaisen gerontologikongressin järjestelytoimikunnan puheenjohtajana ja on Pohjoismaisen Gerontologiyhdistyksen (Nordic Gerontological Federation) presidentti. Vuosina 1998 – 2004 hän toimi Tampereen yliopiston vararehtorina. Vuonna 2017 hän sai Juho Vainion Säätiön tunnustuspalkinnon elämäntyöstään väestön terveyden edistämiseksi ja ikäihmisten terveyden parantamiseksi.

Societas Gerontologica Fennica ry (SGF) on vuonna 1948 perustettu vanhenemisen tutkimuksen tieteellinen seura, jonka tarkoituksena on edistää vanhenemisilmiöön ja vanhuuteen kohdistuvaa monitieteellistä tutkimusta. 70 vuotta täyttävää yhdistystä juhlistettiin Eeva Jalavisto -juhlasymposiumissa 12.4. 2018 Finlandia-talossa. Professori Eeva Jalavisto oli SGF:n perustajajäseniä ja merkittävä vanhenemisilmiön tutkija. Hänen elämäntyönsä kunnioittamiseksi jaettava Eeva Jalavisto -palkinto annetaan ansioituneelle gerontologian alan tutkijalle.

Lisätietoja:
Professori Timo Strandberg, timo.strandberg@oulu.fi
Professori Marja Jylhä, marja.jylha@uta.fi, 040 588 9100

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 16.4.2018

Back To Top
×Close search
Search