skip to Main Content
Tutkijoiden Yö 2021 Järjestetään Verkossa Ja Livenä – Tervetuloa Kuulemaan Hyviä Uutisia Vanhenemisesta!

Tutkijoiden yö 2021 järjestetään verkossa ja livenä – tervetuloa kuulemaan hyviä uutisia vanhenemisesta!

Tutkijoiden yö järjestetään syyskuun viimeisenä perjantaina 24.9.2021 – tänä vuonna Jyväskylän yliopistossa verkkotapahtumana ja osin paikan päällä kampuksella. Tutkijat avaavat ovensa yleisölle tapahtumassa, jossa tiedettä ja sen saavutuksia juhlistetaan yhdessä koko Euroopan kanssa.

GERECin tutkijat ovat mukana päälavan ohjelmassa jakamassa hyviä uutisia vanhenemisesta. Luvassa on myös tuoretta tutkimustietoa kehon viestintäkanavista liikunnan aikana. Näiden lisäksi päälavalla nähdään muitakin mielenkiintoisia esityksiä liikunnasta ja mm. Jyväskylän historiasta.

Päälavan ohjelma näytetään suorana lähetyksenä Liveton tapahtuma-alustalla. Alempaa löydät ohjeet alustalle siirtymiseen.

Päälavan ohjelmaa voi tulla katsomaan myös paikan päälle. Agoran aulaan ja saliin otetaan sisään kerrallaan max. 50 henkilöä. Sisätiloissa suositellaan maskin käyttöä sekä huolehditaan riittävistä turvaväleistä.

Päälavan aikataulu:

17.00 – 17.30 Irinja Lounassalo – Liikunta-aktiivisuuden rooli terveellisten elintapojen omaksumisessa

17.30 – 18:00 Hyviä uutisia vanhenemisesta, Gerontologian tutkimuskeskus

  • Muuttuva vanhuus, gerontologian ja kansanterveyden professori Taina Rantanen

Eliniän pidentyminen on johtanut tarpeeseen miettiä uudelleen, millaisia ovat eläkeiän ylittäneet ihmiset ja mihin he pystyvät ja mitä he haluavat tehdä. Johtaako pidentynyt elinikä vanhuuden pidentymiseen vai onko meille syntynyt uusi elämänvaihe?

  • Mitä kuuluu 60-vuotiaille? tutkimusjohtaja Katja Kokko ja tutkijatohtori Milla Saajanaho

Tuoretta tutkimustietoa kuusikymppisten elämänvaiheesta ja tulevaisuuteen suuntautumisesta eläkkeelle siirtymisen kynnyksellä. Tieto perustuu Lapsesta aikuiseksi -pitkittäistutkimukseen, jossa samojen ihmisten kehityspolkuja on seurattu 8-vuotiaasta alkaen.

18.00 – 18.30 Liikunta ja kehon viestintäkanavat, tutkijatohtori Sira Karvinen

Suomalaiset ovat tesktiviestikansaa. Myös kehon sisällä kulkee tekstiviestejä elimistön 5G:tä eli verenkiertoa pitkin. Tule kuulemaan millaisia ovat kehonsisäiset viestintäkanavat ja millaisia tekstareita verenkierrossa liikunnan seurauksena kulkee.

18.30 – 19.00 Donna Niemistö – Taitavia tenavia ympäri Suomen: Uusimpia tutkimustuloksia pienten lasten liikkumisesta

19.00 – 19.30 Yhteinen kysymystuokio liikunnan puhujille + tauko

19.30 – 20.00 JYUniorit – Tiedetoimintaa lapsille ja nuorille

20.00 – 20.30 Ilkka Kronholm – Perinnöllisyystiede 2020-luvulla – miten genomien sekvensointi muuttaa biologista tutkimusta

20.30 – 21.00 Simo Mikkonen – Jyväskylä: kansainvälisen musiikkikaupungin nousu ja tuho

Tutustu kaikkiin Jyväskylän yliopiston Tutkijoiden yön 2021 ohjelmiin ja niiden sisältöihin sekä aikatauluihin tarkemmin osoitteessa www.jyu.fi/tutkijoiden-yo.

Tuttuun tapaan Tutkijoiden yö järjestetään yhteistyössä Valon kaupunki -tapahtuman kanssa. Ylistönrinteen kampus sekä Agora-rakennuksen seinä saavat upeat valotaideteokset. Niitä voi ihailla 23.9.-2.10.

Ohjeet Liveton alustalle kirjautumiseen

Liveton alustalta löydät kaikki virtuaaliset ohjelmat ja niihin liittyvät materiaalit sekä mahdolliset linkit. Alustalle tulee kirjautua, ja kirjautumista varten tulee luoda tunnukset. Voit luoda tunnukset jo etukäteen ennen tapahtumapäivää 24.9. osoitteessa events.liveto.io/signup.

Pääset kirjautumaan virtuaalitapahtumaan tunnuksillasi osoitteessa events.liveto.io/events/tutkijoiden-yo-2021 klo 8.00 alkaen. Ohjelmat ovat käynnissä klo 9-23. Suosittelemme käyttämään tapahtumassa tietokonetta ja Google Chrome -selainta.

Tapahtuma on osa Tutkitun tiedon teemavuotta. GEREC osallistuu teemavuoteen jakamalla Hyviä uutisia vanhenemisesta syksyn 2021 ajan.

Back To Top
×Close search
Search