skip to Main Content

SHARE-tutkimuksen tuloksia Väestöliiton webinaarissa 11.3.2021 klo 14-15.30

SHARE (Survey of Health, Ageing and Retirement) on laaja eurooppalainen ikääntymistutkimus, jonka tarkoituksena on selvittää laajasti mm. ikääntyvän väestön terveyttä, toimintakykyä, ihmissuhteita ja asemaa yhteiskunnassa. Tutkimuksessa on mukana 28 maata. Väestöliitto on juuri julkaissut kirjan, jossa luodaan katsaus SHARE -tutkimuksen uusiin tuloksiin. GERECin tutkijat Jenni Kulmala ja Inna Lisko tarkastelevat kirjassa ikääntyneiden terveyttä ja toimintakykyä ja havaitsivat mm. sen, että alle 80-vuotiaiden suomalaisten toimintakyky on hyvä ja vastaajista harvalla oli vaikeuksia suoriutua päivittäisistä askareista. Hankaluudet arjen toimintakyvyssä alkavat lisääntyä vasta yli 85-vuotiaiden ikäryhmässä. Myös muiden Euroopan maiden ikääntyneisiin verrattuna suomalaisten ikääntyneiden terveys ja toimintakyky ovat hyvällä tasolla.

Tutkimuksen tuloksista voi kuulla lisää Väestöliiton järjestämässä webinaarissa 11.3. klo 14-15.30. Lisätietoja ja ilmoittautuminen englanninkieliseen webinaariin: https://www.vaestoliitto.fi/tutkimus/ikaantyminen-ja-sukupolvet/share/

Linkki Väestöliiton tiedotteeseen: Miten suomalaiset ikääntyneet voivat kansainvälisesti verrattuna? – Väestöliitto.fi (vaestoliitto.fi)

 

Back To Top
×Close search
Search