Siirry pääsisältöön

Etsimme osallistujia älypuhelinsovellusta testaavaan tutkimukseen

Haluatteko olla kehittämässä ja testaamassa päivittäisiä kokemuksia ja tiedonkäsittelytoimintoja mittaavaa älypuhelinsovellusta? Etsimme yli 65-vuotiaita aikuisia Jyväskylän alueelta mukaan FLORA-pilottitutkimukseen.

Mitä tarjoamme?

  • Mahdollisuuden kokeilla uutta älypuhelinsovellusta ja vaikuttaa sen kehittämiseen erityisesti yli 65-vuotiaiden ikäryhmään sopivaksi
  • Tiedonkäsittelytoimintoja aktivoivia lyhyitä tehtäviä kolmesti päivässä tutkimusjakson ajan
  • Tietoa liikkumisestanne ja toimintakyvystänne

Mitä odotamme teiltä?

  • Olette vähintään 65-vuotias
  • Teillä on käytössä oma älypuhelin
  • Asutte Jyväskylässä tai lähialueella
  • Pystytte sitoutumaan 10 päivän tutkimusjaksoon marras-joulukuussa 2023

Tutkimuksen avulla saadaan kehitettyä sovellusta käyttäjäystävällisemmäksi. Jatkossa sovelluksella on tarkoitus selvittää tiedonkäsittelytoimintojen ja tuntemusten päivittäistä ja tilannekohtaista vaihtelua ja sitä selittäviä tekijöitä.

Tutkimukseen osallistuminen

Tutkimus alkaa alkutapaamisella, joka voidaan toteuttaa toiveidenne mukaan joko kotonanne tai yliopiston tiloissa. Alkutapaaminen vie aikaa noin puolitoista tuntia ja sen aikana tehdään lyhyet toimintakykytestit, täytetään lomakkeita ja perehdytään sovelluksen käyttöön.

Älypuhelinsovellusta pyydetään käyttämään seuraavan 10 päivän ajan. Sovellus hälyttää kolmesti päivässä ja pyytää teitä vastaamaan muutamaan kysymykseen ja tekemään kolme lyhyttä tehtävää. Nämä tehtävät vaativat tiedonkäsittelytoimintoja, kuten muistia ja tarkkaavaisuutta. Yksi vastauskerta vie aikaa muutaman minuutin eli sovellus vie yhteensä aikaanne noin 10 minuuttia päivässä. Pyydämme teitä myös käyttämään lantiolla vyössä pidettävää liikemittaria saman kymmenen päivän ajan hereillä ollessanne. Teidän ei tarvitse muuttaa arkirytmiänne millään tapaa tutkimuksen vuoksi.

Kymmenen päivän jälkeen lyhyessä lopputapaamisessa kysymme kokemuksianne sovelluksen käytöstä.

Jos olette kiinnostunut osallistumaan ja/tai haluatte lisätietoja tutkimuksesta, olkaa yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteydenotto on luottamuksellinen ja ei sido teitä mihinkään.

Tutkijatohtori Tiia Kekäläinen, Gerontologian tutkimuskeskus ja liikuntatieteellinen tiedekunta, Jyväskylän yliopisto

Sähköposti: tiia.m.kekalainen@jyu.fi, Puhelin: 040 6522280

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae